MOJE NAJ KNJIGE

        
                    

Moja naj knjiga MAREC (klikni za seznam)

Moja naj knjiga APRIL (klikni za seznam)

Predstavi se nam s svojim izborom 5 NAJ KNJIG, priloži še svojo sliko in na kratko napiši, zakaj so ti bile izbrane knjige všeč. Vse pošlji na naslov sabina.zore@kam.sik.si . Tvoj izbor bo predstavljen na spletni strani Matične knjižnice Kamnik in v knjižnici na mladinskem oddelku. Priporoči v branje knjige, ki so ti všeč, da jih bodo prebrali še tvoji vrstniki in glasuj za svojo NAJ KNJIGO (glasovnice poišči na mladinskem oddelku knjižnice)! Vaše predloge bomo nagradili!

KVALITETNO GRADIVO ZA MLADE

Zlata hruška

Priznanje ZLATA HRUŠKA ocenjuje celosten založniški izdelek v treh kategorijah: izvirna slovenska mladinska leposlovna knjiga (priznanje podeljuje Pionirska), izvirna slovenska mladinska poučna knjiga (priznanje podeljuje Pionirska) in prevedena mladinska leposlovna knjiga (priznanje podeljuje Pionirska v sodelovanju s Slovensko sekcijo IBBY). Zlate hruške se podeljujejo z namenom spodbujanja skrbnosti in odgovornosti založb za dobro slovensko mladinsko knjigo. Z znakom ZLATA HRUŠKA se trajno opremi knjiga, ki je bila v Priročniku za branje kakovostnih knjig uvrščena v najvišji kakovostni razred.

Tudi knjige v naši knjižnici so označene z nalepkami Zlata hruška. S tem pa vas želimo opozoriti na kvalitetno gradivo in vam pomagati pri izbiri.

 Seznam zlatih hrušk