Vabimo vas v planinski kotiček na oddelku za odrasle in to ne brez razloga. Znano je, da so Kamničani veliki ljubitelji gora in med njimi so tudi vrhunski alpinisti. Da bi bilo vzdušje čim bolj planinsko, smo preuredili prostor z lesenimi policami, planinskimi motivi, s planinsko klopjo – morda za počitek s prelepo knjigo planinskih fotografij, ali zemljevidom, kakšno številko Planinskega vestnika, z verzi planinske pesmarice.

Tudi v mapi s planinskimi zanimivostmi so koristne informacije. Prav gradivu smo posvetili posebno pozornost. Dokupili smo manjkajoče naslove. Teh ni veliko, kar pomeni, da smo s planinsko literaturo dobro založeni. Zbirko smo obogatili predvsem s priročniki, npr. Prehrana v gorah, Osnove gibanja v gorah in planinah, Priročnik za markaciste in z več priročniki o plezanju. Med najbolj iskanimi knjigami na policah s tovrstno literaturo so vodniki.Izdajata jih založba Sidarta in Planinska zveza Slovenije.

Pomislili smo tudi na tiste, ki se odpravljajo v tuje gore: Matterhorn, Pireneje, Tatre, Dolomite, Apenine, Kilimandžaro, francoske, italijanske in švicarske Alpe in grške gore. Zbirko planinskega kotička sproti dopolnjujemo in vas seznanjamo z novostmi: knjigami, zemljevidi, filmi, zgoščenkami, drobnim tiskom Planinskega društva Kamnik. Veseli smo tudi vaših predlogov in pobud za nakup in ureditev kotička.