Gradiva ne morete podaljšati, če:

 
 
 
 • nimate poravnanih obveznosti do knjižnice (zamudnina, članarina, ..),
 • je izposojni rok gradivu že potekel,
 • je gradivo že rezerviral drug uporabnik

 

PODALJŠANJE ROKA IZPOSOJE V OB OBISKU KNJIŽNICE ALI PO TELEFONU

Rok izposoje za izposojeno gradivo vam bomo, ob upoštevanju gornjih pogojev, z veseljem podaljšali ob vašem obisku v knjižnici ali po telefonu v času odprtosti knjižnice. Za podaljševanje roka izposoje po telefonu boste morali knjižničarju/-ki zaupati številko vaše članske izkaznice.

POMEMBNO: Kadar rok izposoje podaljšujete osebno v knjižnici ali po telefonu in želite, da se vam podaljša rok izposoje tudi za gradivo, ki ste si ga izposodili v drugih enotah naše knjižnice, morate to knjižničarju/-ki obvezno povedati.
Računalniški program namreč knjižničarju/-ki omogoča neposredno le pregled nad gradivom, ki ste si ga izposodili v enoti, v kateri se trenutno nahajate ali kamor ste poklicali.

PODALJŠANJE ROKA VRNITVE IZPOSOJENEGA GRADIVA PREKO INTERNETA

 
 1. Za podaljševanje roka izposoje preko interneta potrebujete svojo 7-mestno številko članske izkaznice in geslo, ki ste ga dobili v knjižnici.

 2. Prijavite se v sistem COBISS+ s klikom na   Za prijavo s pomočjo članskih podatkov knjižnice (številka članske izkaznice in geslo) klilnite na .

 3. V okencu izberete knjižnico, v katero ste včlanjenjeni tako, da kliknete na puščico in poiščete Knjižnico Franceta Balantiča Kamnik (akronim: SIKKAM). V okence vpišete številko članske izkaznice in geslo.

 4. Kliknete na podaljšanje roka izposoje, pri podaljševanju roka izposoje za posamezen izvod gradiva morate klikniti kvadratek pred gradivom, ki ga želite podaljšati, ko je izbrano gradivo, ki ga želite podaljšati, kliknete na ''Želim podaljšati'', če je podaljšanje roka izposoje uspelo, vas program obvesti o uspelem podaljšanju in vam napiše novi rok vračila, če roka izposoje ni možno podaljšati, vas program o tem obvesti in sicer za vsak izvod posebej.

 5. Prosimo vas, da pri podaljševanju gradiva preverite datum vrnitve pri vsakem izvodu posebej.

REZERVACIJE/NAROČANJE GRADIVA PREKO INTERNETA

 

Za rezervacijo gradiva kliknite ikono "iskanje COBISS" na spletnih straneh knjižnice ali http://cobiss.izum.si/.
 

 1. Najprej morate v elektronskem katalogu Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik poiskati gradivo
 2. Vpišite svoje iskalne zahteve, preglejte seznam zadetkov in s klikom izberite naslov.
 3. V spodnjem delu izpisa podatkov o gradivu najdete njegovo lokacijo (kje se gradivo nahaja in status (zelen kvadratek - prosto, oranžen kvadratek - izposojeno, rdeč kvadratek - rezervacija ni možna - samo za čitalnico). Kliknite v ustrezen kvadratek in nato gumb "želim rezervirati".
 4. Potrebujete svojo 7-mestno številko članske izkaznice in geslo, ki ste ga dobili v knjižnici.
 5. Če ste izbrali prosto gradivo, vas bo le-to čakalo v izbranem oddelku tri delovne dni.
 6. Če ste izbrali trenutno izposojeno gradivo, boste uvrščeni na rezervacijsko listo. Ta je lahko tudi daljša, zato bodite pozorni na število izvodov, ki se izposojajo. Več jih je, prej boste na vrsti.
 7. Ko končate, ne pozabite na odjavo.
 8. Gradivo lahko prevzamete naslednji delovni dan. Če željenega gradiva ni na policah, boste o tem telefonsko obveščeni. Gradivo boste prevzeli pri izposojevalnem pultu.
 9. Ob rezervaciji preverite, če ima knjižnica vašo pravilno telefonsko številko.

Vsem članom knjižnice omogočamo medknjižnično izposojo gradiva iz drugih knjižnic, ki ga naša knjižnica nima v zalogi. Posredovanje knjižničnega gradiva po medknjižnični izposoji se zaračunava po ceniku knjižnice.

SMS OBVEŠČANJE O ROKU VRNITVE IZPOSOJENEGA GRADIVA

Na storitev se prijavite s klicem na mobilno številko bibliofona 031 90 90 32 in pritisnite 1. Storitev lahko uporabljate uporabniki omrežja Mobitel GSM, cena prejetega sporočila se zaračuna po veljavnem ceniku mobilnega operaterja.

Obveščeni boste o:
roku vrnitve izposojenega gradiva - tri dni pred iztekom roka vrnitve izposojenega gradiva prejmejo uporabniki SMS sporočilo z informacijo o datumu vrnitve gradiva in

opozorilo pred 1. opominom - en dan po izteku roka vrnitve izposojenega gradiva prejmejo uporabniki SMS sporočilo, da jim je potekel rok izposojenega gradiva.

Odjavite se s ponovnim klicem na številko bibliofona, le da v začetnem meniju izberete številko 4.