Novice

Odprtje medkulturne knjižnične zbirke v Matični knjižnici Kamnik

Odprtje medkulturne knjižnične zbirke v Matični knjižnici Kamnik

1. april 2015 1573 Andrej Kotnik
Včeraj, 31. marca 2015, ob 18. uri smo v Matični knjižnici Kamnik uporabnikom v branje predali medkulturno knjižnično zbirko, ki jo najdete v prijetnem prostoru ob dvorani. Zbirko sestavlja knjižnično gradivo v bosanskem, albanskem, srbskem, hrvaškem in makedonskem jeziku. Zbirka je del projekta Jezik: moj, tvoj, naš, ki je namenjen širjenju medkulturnosti, jezikovnemu ozaveščanju in spoznavanju knjižničnih dobrih praks ter tujejezičnega gradiva. Projekt pripravljata Zasebni vrtec Zarja in Matična knjižnica Kamnik in je nastal zaradi potrebe po omogočanju enakopravne dostopnosti do knjižnih zbirk in gradiva v maternem jeziku za Neslovence. Zbirka trenutno obsega okrog 950 enot knjižnega gradiva, časopisov, DVD-jev in zgoščenk. Velik del gradiva je bil pridobljen z donacijami.

Odprtja zbirke so se udeležili številni ugledni gostje: ministrica za kulturo mag. Julijana Bizjak Mlakar, podžupan občine Kamnik g. Igor Žavbi, konzulka z Veleposlaništva Republike Bosne in Hercegovine ga.  Azra Popović, veleposlanik Republike Albanije g. Pëllumb Qazimi in ga. Alma Bejtullahu z Veleposlaništva Republike Kosovo. 
Navzoče so pozdravile tudi udeleženke brezplačnega tečaja slovenščine za tujce, ki poteka v Matični knjižnici Kamnik. Ga. Fadila Bužimkić Halilović je z nami delila izkušnjo dveh identitet in dveh jezikov. Goste sta nagovorili tudi direktorica Matične knjižnice Kamnik mag. Breda Podbrežnik Vukmir in direktorica Zasebnega vrtca Zarja Jelka Golob.

Za kulturni program so poskrbeli kitarski duo Aritmija in g.Dino Murtezani ter otroci iz vrtca Zarja, skupina Veter, ki so se predstavili s plesno točko. Gostje so se po prireditvi zadržali v avli knjižnice v prijetnem druženju ob glasbi in prigrizkih.

Število ogledov (1573)/Komentarji ()

Tagi: