Novice

Zaključna prireditev za "POLETAVCE" in  začetek  družinske bralne značke BRANJE JE ISKANJE

Zaključna prireditev za "POLETAVCE" in začetek družinske bralne značke BRANJE JE ISKANJE

17. september 2018 269 Maja Šinkovec

                                             Medobčinski projekt Branje je iskanje
"Poletavci" in "Bralci iskalci" so se v velikem številu zbrali v soboto, 15. septembra ob 10. uri, v samostanu Mekinje. Najprej nas je sprejela in pozdravila  Aleksandra Ceglar Vidmar iz javnega zavoda Mekinjski samostan.  V nadaljevanju je direktorica KFBK Breda Podbrežnik Vukmir pozdravila zbrane, čestitala vsem uspešnim poletnim bralcem POLETAVCEM, ter povabila k vpisu v družinsko bralno značko BRANJE JE ISKANJE. O branju in pisateljevanju pa je z veliko mero humorja spregovoril priljubljeni mladinski pisatelj Primož Suhodolčan. Sledilo je težko pričakovano žrebanje nagrad in podpisovanje knjig in kartic. Na notranjem dvorišču so se predvsem mlajše obiskovalke pridružile Plesni pravljici, ki so jo vodile plesne učiteljice iz plesne šole Šinšin. Družine so se poigrale z družabnimi igrami, ki so del zbirke v igroteki v Krajevni knjižnici Komenda. Marsikdo pa si je z zanimanjem ogledal tudi razstavi  Izbrani izdelki Srca Slovenije in Zgodbe rok in krajev, ki prikazujejo rokodelske izdelke Srca Slovenije, ki sta bili postavljeni na samostanskem hodniku. Vseh 61 bralcev, ki so pravočasno oddali izpolnjene bralne sezname, je dobilo majice z logotipom akcije in potrdilo. Posebej se zahvaljujemo za darovane knjižne nagrade Katarini Kesič Dimic in Termam Snovik, ki so poskrbele tudi za to, da je z obiskom otroke razveselil PALČEK SNOVIČEK.

Dve uri druženja sta tako hitro minili in poslovili smo se v želji, da  se pot branja in iskanja nikoli ne konča.

Mestna knjižnica Ljubljana je nosilka projekta, sodelujejo: Cankarjeva knjižnica VrhnikaKnjižnica A. T. Linharta RadovljicaKnjižnica BrežiceKnjižnica ČrnomeljKnjižnica dr. Tončka Pretnarja TržičKnjižnica Jožeta Udoviča CerknicaKnjižnica Jurij Vega Dol pri LjubljaniKnjižnica Franceta Balantiča KamnikKnjižnica LitijaKnjižnica LogatecKnjižnica MedvodeKnjižnica Miklova hiša RibnicaKnjižnica ŠentjurLavričeva knjižnica Ajdovščina in Ljudska knjižnica Metlika.

Glavno nagrado daruje: Hervis d. o. o.

Podpirajo nas in z nami sodelujejo: Tiskarna KoštomajKnjigarna KonzorcijJP Vodovod-KanalizacijaZOO LjubljanaLjubljanski gradOUTFiTMuzej iluzijHiša eksperimentovChupa Chups in PEZ.

Število ogledov (269)/Komentarji ()

Tagi: