Napovednik

Poletavci - poletni bralci

Poletavci – poletni bralci

»Pol ure na dan prežene dolgčas stran!« je že znani slogan vseh Poletavcev – poletnih bralcev!

Če šteješ vsaj sedem in ne več kot dvanajst let, zelo rad/a bereš ali pa malo manj, si pravi/a za med Poletavce! V času letošnjih poletnih počitnic se lahko pridružiš skupini poletnih bralcev tako, da 30 dni (ni nujno, da si sledijo) vsak dan pol ure bereš. Bereš lahko karkoli: knjige, stripe, časopisne članke, revije, recepte ...
Natisni si zgibanko (za fante in za punce) ali še bolje, poišči jo v knjižnici Franceta Balantiča Kamnik in krajevnih knjižnicah v Komendi, Motniku in Šmarci, izpolni seznam bralnih dni in vpiši svoje podatke. Seznam oddaj do 11. septembra 2018 v škatlo na mladinskem oddelku ali oddelku za izposojo svoje knjižnice. Izpolnjen seznam in svoje podatke lahko pošlješ tudi na e-naslov: poletavci@kam.sik.si

15. septembra boš povabljen/a na zaključno prireditev, kjer boš dobil/a priznanje in majico in sodelovala/a pri žrebanju številnih nagrad, glavna med njimi bo športna ura X-FACT.

Kar pa je najvažnejše, pridobil/a boš super navado – branje in ugotovil/a, da pol ure branja na dan res prežene dolgčas stran!

Projekt smo začeli s predstavitvijo knjige MOJA ABECEDA , avtorjev  Ivana Mitrevskega in Žiga X. Gombača


Projekt je prejel priznanje Slovenske sekcije IBBY 2014 za izjemne dosežke na področju promocije mladinske književnosti in branja.

Mestna knjižnica Ljubljana je nosilka projekta, sodelujejo: Cankarjeva knjižnica VrhnikaKnjižnica A. T. Linharta RadovljicaKnjižnica BrežiceKnjižnica ČrnomeljKnjižnica dr. Tončka Pretnarja TržičKnjižnica Jožeta Udoviča CerknicaKnjižnica Jurij Vega Dol pri LjubljaniKnjižnica Franceta Balantiča KamnikKnjižnica LitijaKnjižnica LogatecKnjižnica MedvodeKnjižnica Miklova hiša RibnicaKnjižnica ŠentjurLavričeva knjižnica Ajdovščina in Ljudska knjižnica Metlika.

Glavno nagrado daruje: Hervis d. o. o.

Podpirajo nas in z nami sodelujejo: Tiskarna KoštomajKnjigarna KonzorcijJP Vodovod-KanalizacijaZOO LjubljanaLjubljanski gradOUTFiTMuzej iluzijHiša eksperimentovChupa Chups in PEZ.