Novice

Dejavnosti za otroke

Dejavnosti za otroke

25. september 2018 737 Maja Šinkovec

Pravljične ure in pravljična joga

Knjižnica Kamnik 

  • Vsako sredo od 17.00 do 18.00 v pravljični sobi knjižnice Kamnik.
  • Vodijo pravljičarke Nina Semprimožnik, Mirjam Slanovec, Maruša Pfajfar (pravljična joga). 

Krajevna knjižnica Komenda

  • Vsak četrtek od 17.30 do 18.30 v krajevni knjižnici Komenda.
  • Vodi pravljičarka Mirjam Slanovec.

Krajevna knjižnica Motnik

  • Vsako sredo od 17.30 do 18.30 v krajevni knjižnici Motnik.
  • Vodijo  pravljičarke skupine Me4.

Krajevna knjižnica Šmarca

  • Vsak torek od 17.00 do 18.00 v krajevni knjižnici Šmarca.
  • Vodi pravljičarka Mirjam Slanovec.

Pravljične urice približajo otrokom svet pisane besede in spodbudijo potrebo po branju. Otrok si s tem širi literarno obzorje, bogati besedni zaklad in literarni okus. Uspešno spodbujanje razvoja bralnih navad je povezano s kvalitetnim in otrokom primernim izborom knjižnega in neknjižnega gradiva.

Pravljične urice so namenjene otrokom od dopolnjenega 4. leta starosti dalje.Obisk pravljične urice je brezplačen. Otroci naj prinesejo copate! Začnejo se v tednu otroka v mesecu oktobru in se zaključijo v mesecu aprilu.

Pravljičarke:
Mirjam Slanovec: vsestranska ustvarjalka, pravljičarka, gledališčnica in ljubiteljica likovne umetnosti. V skladu s tem v pravljice, ki jih pripoveduje vnaša elemente igre kot tudi likovnega ustvarjanja in tako otroke popelje v čarobni svet domišljije.

Me4
Petra Zupančič: učiteljica razrednega pouka. "Rada berem in rada imam knjige. Pravljice pa najraje začinim s pripovedovanjem. Kdaj je pravljica dobro začinjena pa mi povedo otroška odprta usta in iskrive oči. Takrat vem, da sva s pravljico dosegli svoj namen."

Nina Semprimožnik: plesalka, ki z otroci rada odpleše v svet pravljic. Na pravljičnih uricah otroci spoznavajo pravljice skozi gib in ples ter se prepustijo ustvarjanju, ki ga na njenih urah ne manjka. 

BIBE - igralne ure s knjigo

KAMNIK:  se trenutno ne izvajajo /zbiramo prijave
Namenjene so otrokom (od treh do šestih let), ki niso v organiziranem varstvu. Urice obiščejo v spremstvu staršev oz. skrbnikov. 
 Potrebne so predhodne prijave na  01 8311 217, 01 8312 597 ali osebno pa mladinskem oddelku knjižnice. Vpisane bomo obvestili o začetku dejavnosti.
Vodi Helena Sterle. Srečanja so brezplačna. Predhodne prijave niso potrebne. Otroci  in spremljevalci naj prinesejo copate!

Pravljičarka Helena Sterle:
"Sem upokojena vzgojiteljica, ker uživam v družbi otrok ,se uro na teden srečujem z najmlajšimi člani kamniške knjižnice. V naši skupini so otroci, stari 3 leta in manj, to so otroci, ki niso v organiziranem varstvu. BIBE se družimo ob sredah,dopoldne, z otroki ostanejo starši, stari starši, skupaj pojemo, plešemo, ustvarjamo, se igramo predvsem pa poslušamo zgodbe primerne starosti otrok. Otroci poleg prijateljčkov  pridobivajo tudi socialne veščine.''Obeležimo'' tudi vse praznike, tako je del našega programa deležna vsa otrokova družina.((Materinski dan, Velika noč, decembrski prazniki...) Radi se družimo in ob koncu sezone se kar težko poslovimo. "

 

Lokacija dogodka:Pravljična soba KFBK in krajevne knjižnice Komenda, Motnik in Šmarca

Število ogledov (737)/Komentarji ()

Tagi: